Dr. med. ΣουζΑννα Kemper-ΜαργαρΙτη

Ολιστική Παιδίατρος - Εκπαίδευση Γονέων

 
 

Καλώς ήρθατε!

Σίγουρα θα αντιληφθήκατε πως η «παιδιατρική» αυτή σελίδα διαφέρει ριζικά από όλες τις άλλες. Δεν διαφημίζω πουθενά το ιατρείο, άλλωστε είμαστε πάντα φουλ, δόξα τω Θεώ.

Στη σελίδα αυτή απευθύνομαι σε γονείς ανά τον κόσμο που μιλούν Ελληνικά. Πιστεύω ακράδαντα πως ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει το παιδί σαν τους γονείς του. Έχω εκπαιδεύσει εκατοντάδες γονείς στη χρήση φυσικών θεραπειών ώστε να αντιμετωπίζουν ανεξάρτητοι πολλά καθημερινά προβλήματα υγείας.

 
image-asset (2).jpeg

Σας μαθαίνω σωστή διατροφή, ξεχασμένα αλλά αποτελεσματικά γιατροσόφια, Ομοιοπαθητική, τις εκπληκτικές βεντούζες και... πώς η ωτίτιδα φεύγει μια χαρά χωρίς αντιβίωση στο 90% των περιπτώσεων. 

Οι γονείς που «μαθητεύουν» κοντά μου αποκτούν μια ολιστική αντίληψη για την παιδική ασθένεια. Μαθαίνουν να συνδυάζουν κλασικά και εναλλακτικά φάρμακα και νιώθουν αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ηρεμία την επόμενη κιόλας φορά που θα δουν έναν πυρετό ή έναν βήχα.

 

Βοηθώ τους γονείς με τους εξής τρόπους:


 

Άρθρα και βίντεο

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε άρθρα που έχω γράψει για θέματα που συναντώ στο ιατρείο ή στην καθημερινότητα. Για να ειδοποιείστε τακτικά για τα καινούρια επεισόδια που ανεβάζω στο YouTube, μπορείτε να κάνετε

Online μαθήματα

Τα μαθήματα «Ο Θεράπων Γονέας» συμπυκνώνουν την καλύτερη δουλειά μου: μια απλοποιημένη εκπαίδευση γονέων στα βασικά που πρέπει να ξέρετε για τις παιδικές ασθένειες στην καθημερινότητα. Περισσότερες

Τα emails της Σουζάννας

Στέλνω 1-2 φορές κάθε μήνα ένα μάλλον ιδιαίτερο email στη Λίστα Φίλων μου με συμβουλές, βίντεο ή φωτογραφίες, τις σκέψεις μου ή κάτι άλλο ενδιαφέρον ή διασκεδαστικό για τη ζωή μας με τα παιδιά μας.

image-asset (1).png

Η δική μου ιστορία


Να συστηθώ λίγο πιο σωστά;

Είμαι Ελληνίδα παιδίατρος με ολιστική προσέγγιση. Είμαι παντρεμένη με τον Daniel (επίσης γιατρό), και έχουμε δύο υπέροχα παιδιά, τον Λεωνίδα και την Ισαβέλλα.

Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, όπου απέκτησα και διδακτορικό τίτλο στην Ανοσολογία - ασχολήθηκα με μεταμοσχεύσεις και μονοκλωνικά αντισώματα για κάποια χρόνια. Αργότερα εργάστηκα σε νοσοκομεία στην Ελβετία, Γερμανία, στο Ην. Βασίλειο, ακόμη και στην υπέροχη Αυστραλία και στη Ναμίμπια!

Με ρωτούν συχνά γιατί ασχολούμαι τόσο με την λεγόμενη «εναλλακτική» Ιατρική.

Έ λοιπόν, δεν ήταν λόγω της καταγωγής μου, οι γονείς μου είναι και οι δύο πρώην ακαδημαϊκοί με μεγάλο σεβασμό στην επιστήμη, που τον μετέφεραν και σε μένα. Εγώ η ίδια ήμουν σαν μαθήτρια και φοιτήτρια μάλλον το «φυτό» που έπαιρνε Άριστα στις εξετάσεις, και δεν είχα κανένα ενδιαφέρον για οτιδήποτε που να μην μπορούσα να εκφράσω με μαθηματικό τρόπο ή να κατανοήσω πραγματικά.

Ούτε ήταν «εναλλακτική» η Ιατρική στο πανεπιστήμιο της Λειψίας όπου σπούδασα - είναι ένα από τα παλιότερα και πιο παραδοσιακά Πανεπιστήμια της Ευρώπης, σούπερ σοβαρό και με πραγματικά σκληρές σπουδές. 😤

Δεν ήταν όμως όλα στη ζωή μου ρόδινα…

Εγώ η ίδια υπέφερα σαν παιδί και μέχρι τα 24 μου χρόνια από ένα βαριάς μορφής αλλεργικό άσθμα. Η ταλαιπωρία ήταν απίστευτη, οι νύχτες με τη δύσπνοια και τον ατέλειωτο βήχα αμέτρητες και ατέλειωτες, και η ποικιλία των φαρμάκων πολύχρωμη και μόνο μετρίως αποτελεσματική. Δυστυχώς έπαιρνα τότε τόνους ολόκληρους από φάρμακα.

Οι γιατροί μου έλεγαν επανειλημμένα πως θα είχα το «ενδογενές αλλεργικό» άσθμα μου για «όλη μου τη ζωή» και πως θα έπρεπε να έχω σαν στόχο «τον καλύτερο δυνατό έλεγχο των συμπτωμάτων» και μια «καλή ποιότητα ζωής» χρησιμοποιώντας τα φάρμακα που μου έγραφαν.

Τέλεια, έτσι; (συγχωρήστε την ειρωνεία)

Η συνέχεια της ιστορίας μου ήταν ευτυχώς πολύ διαφορετική.

Βρέθηκα στο τελευταίο έτος της Ιατρικής στη Μελβούρνη με μια κρίση άσθματος, όπου γνώρισα τυχαία τον βελονισμό και έκανα αρχικά μερικές συνεδρίες με λίγο φόβο και αρκετή δυσπιστία - αλλά ακόμη περισσότερη δύσπνοια, οπότε είχα ισχυρό κίνητρο να μην το βάλω κάτω. Αργότερα συνέχισα με βοτανοθεραπείες και τελικά ξεφορτώθηκα για πάντα το άσθμα μου. Δεν το ξέχασα ποτέ αυτό.

Δεν έχω δει τα εισπνεόμενά μου εδώ και πολλά χρόνια. Φαντάζεστε πόσο λίγο πιστεύω πλέον σε δόγματα του στυλ "θα το έχετε αυτό για πάντα";

Το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας ανήκει στο γιο μου:

Τελείωσα λοιπόν πολύ πιο υγιής τις σπουδές μου, παντρεύτηκα και αποκτήσαμε τον Λεωνίδα, ο οποίος από περίπου 5 μηνών και μετά υπέφερε από πραγματικά άπειρες ιώσεις και λοιμώξεις με πολλές επιπλοκές, υστέρηση στην ομιλία, λογοθεραπείες, χειρουργεία και άλλα τέτοια χάλια.

Όσοι μας ήξεραν τότε, δεν έβλεπαν το παιδί ποτέ καλά. Οι γιατροί του δε, μας έλεγαν πως είναι «φυσιολογικό» να έχει συνέχεια ιώσεις το παιδί, και πως δεν μπορούμε παρά να αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις.

Η λογική ερώτηση είναι βέβαια «Καλά, γιατροί και οι δύο και πηγαίνατε με το παιδί σας σε άλλους γιατρούς; Γιατί;;» Κατ’ αρχήν, εδώ στην Ελβετία όλοι οι γιατροί πηγαίνουν σε συναδέλφους τα παιδιά τους. Ήδη πριν τη γέννηση του Λεωνίδα είχαμε συμφωνήσει με τον άντρα μου να ΜΗΝ κάνουμε το γιατρό με το ίδιο μας το παιδί. Οι γιατροί είναι οι χειρότεροι ασθενείς… σωστά;

Ίσως. Πάντως κάποια στιγμή κουραστήκαμε και μπουχτίσαμε σε τέτοιο βαθμό από τη μονότονη επανάληψη των ίδιων προβλημάτων που τον λυπηθήκαμε σε τέτοιο βαθμό που, όπως λένε οι Άγγλοι, we took charge.

Πάψαμε να ακούμε τους γιατρούς του, το ψάξαμε μόνοι μας και τον βοηθήσαμε με εναλλακτικές μεθόδους:

image-asset (1).jpeg
 
Αυτή είναι η μοναδική φωτογραφία που μπόρεσα να βρώ από εκείνη την εποχή - τα κόκκινα σημαδάκια που βλέπετε είναι βελόνες βελονισμού, αφού τότε δεν είχα laser για τη θεραπεία, ούτε έβρισκα βελονιστή που να αναλαμβάνει τόσο μικρά παιδιά.
 
 

Αυτή είναι η μοναδική φωτογραφία που μπόρεσα να βρώ από εκείνη την εποχή - τα κόκκινα σημαδάκια που βλέπετε είναι βελόνες βελονισμού, αφού τότε δεν είχα laser για τη θεραπεία, ούτε έβρισκα βελονιστή που να αναλαμβάνει τόσο μικρά παιδιά.

Αλλάξαμε ριζικά τη διατροφή του, του δίναμε για σχεδόν ένα χρόνο βότανα σε διάφορες μορφές, και αργότερα έκανε και Ομοιοπαθητική.

Και τέλειωσε κάπου εκεί.

Σήμερα είναι ένα υγιέστατο αγόρι που κυκλοφορεί με σορτσάκι όλο το χρόνο και δεν αρρωσταίνει πρακτικά ΠΟΤΕ. Η κόρη μας η Ισαβέλλα, που του μοιάζει πολύ σαν ιδιοσυγκρασία και σαν οργανισμός, είχε την πολυτέλεια μιας πολύ πιο σωστής αντιμετώπισης από μέρους μας και δεν έφτασε ευτυχώς ποτέ να είναι τόσο άρρωστη. 😍