Αρκετά από αυτά εδώ είναι από μαθητές του «Ο Θεράπων Γονέας»:
Και άλλοι γονείς-μαθητές:
“Πριν ξεκινήσω τα μαθήματα με απασχολούσε πολύ η δυσκολία που αντιμετώπιζε στην ανάρρωση. Του έπαιρνε πάρα πολλές μέρες και συνήθως όλα κατέληγαν σε άσχημη βρογχιτιδα. Είμαι πολύ πιο σίγουρη για τον εαυτό μου για την αντιμετώπιση όλων των συνηθισμενων παιδικών ασθενειών, έχω αλλάξει ριζικά τον τρόπο σκέψης μου για τις ασθένειες (πόσο μεγάλη σημασία έχει πραγματικά η ψυχολογία μας!) και είμαι πια πολύ πιο οργανωμένη για αυτά που θα προκύψουν. Η στάση μου απέναντι στις παιδικές αρρώστιες κ την ίαση έχει αλλάξει ριζικά. Εφάρμοσα ήδη πολλά από τα μαθήματα στην πρώτη ίωση και η ανάρρωση ήταν 100 φορές ευκολότερη από την προηγούμενη χρονιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!”
— ΔΗΜΗΤΡΑ Κ., ΜΗΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 2.5ΕΤΩΝ
“Αισθάνθηκα μεγάλη χαρά γιατί είναι η πρώτη φορά που κάποιος γιατρός προσφέρει τόσο οργανωμένη γνώση και εμπειρία με στόχο την μείωση των φαρμάκων. Οι περισσότεροι γιατροί μέχρι στιγμής πρόσφεραν στο παιδί μου φάρμακα με μεγάλη ευκολία και ήξερα ότι αυτό είναι λάθος. Τα μαθήματα έδειξαν ποιος είναι ο σωστός τρόπος! Τώρα θα μπορώ να έχω έτοιμο ένα ‘οπλοστάσιο’ ώστε να αντιμετωπίζω την κάθε ασθένεια πιο προετοιμασμένη και με λιγότερο άγχος. Τα μαθήματα αυτά είναι πολύτιμα σε αγχωμένους και άπειρους γονείς. Αν είχα αυτή τη γνώση πριν από 4 χρόνια σίγουρα η ζωή μου θα ήταν πιο ήρεμη και εγώ πιο χαρούμενη!”
— ΑΘΑΝΑΣΙΑ, 1 ΠΑΙΔΙ 6 ΕΤΩΝ
“Μου έμαθε πώς να είμαι ψύχραιμη, και να μη δίνω ως πρώτη κίνηση στα παιδιά μου φάρμακα. Αντιθέτως, μου εξήγησε πόσο σημαντικό ήταν να βοηθήσω τους νεαρούς μου να ξεπερνούν όσο το δυνατό μόνοι τους τις αρρώστιες, ούτως ώστε να χτίζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Και με ποιους τρόπους μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό, χωρίς να γεμίζουμε με επεξεργασμένες χημικές ουσίες/αντιβιώσεις τα παιδιά μας (εκτός αν είναι πραγματικά ανάγκη).
Με έφερε σε επαφή με ιατρικές πρακτικές που άλλοτε θα χλεύαζα, αλλά που είδα με τα ίδια μου τα μάτια, στα παιδιά μου, να φέρνουν άμεσα αποτελέσματα. Κάποτε ο μικρός μου ο γιος αρρώστησε με πυρετό. Αυτό ήταν η αφορμή για να γνωρίσω τη θεραπεία μέσω των βεντουζών, μια πρακτική που εφάρμοζαν ενδεχομένως οι γιαγιάδες μας, και ίσως σήμερα να την κοροϊδεύουμε. Χρησιμοποίησε λοιπόν στο γιο μου τις βεντούζες, και σε ελάχιστο χρόνο ο μικρός είχε ξεπεράσει το πρόβλημα, έτσι απλά, χωρίς φάρμακα! Ούτε εγώ η ίδια δεν το πίστευα! Για του λόγου το αληθές, αγόρασα κι εγώ βεντούζες και, αφού μου έδειξε πώς να τις χρησιμοποιώ, εφάρμοσα την πρακτική στα παιδιά μου πολλές φορές, πάντα με το ίδιο επιτυχές αποτέλεσμα! Να είναι λέτε τυχαίο που και μεγάλοι αθλητές σήμερα, ακολουθούν ανάλογες πρακτικές;”
— Αφροδίτη Λουκαΐδου, μαμά του Άγγελου και του Ανδρέα
“Μια εκπληκτική επιστήμονας που δίνει πάντα τις πιο απλές λύσεις βασιζόμενη στη φύση και τις πραγματικές ανάγκες του παιδιού χωρίς να καταφεύγει πάντα στην εύκολη λύση των χημικών φαρμάκων χωρίς να υπάρχει λόγος. Iδιαίτερα χαρισματικός άνθρωπος που σε αφοπλίζει με την ειλικρίνεια και την απλότητα της, που έχει βασικό σκοπό εκτός από την υγεία του παιδιού, την εκπαίδευση των γονιών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους και με αυτοπεποίθηση, τα μικροπροβλήματα υγείας χωρίς πανικό.
Με τις συμβουλές τις περί ομοιοπαθητικής και την μαγική της κασετίνα σκευασμάτων, έχω βοηθηθεί αμέτρητες φορές και ιδιαίτερα σε διακοπές που η πρόσβαση σε γιατρό και φαρμακείο δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένω το βιβλίο της για την ομοιοπαθητική και είμαι σίγουρη ότι θα το κουβαλάω μαζί μου σε οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο μου ταξίδι μαζί με τα μαγικά χαπάκια της κας Σουζάννας, όπως λένε και οι κόρες μου.
Γιατρέ μου , σ’ ευχαριστούμε!”— Εύη Βελενιώτη, μαμά της Χρυσάνθης και της Δανάης
“Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεπεράσεις κάποιες ιώσεις χωρίς να καταφύγεις σε αντιβίωση ή κορτιζόνη. Η Δρ. Κέμπερ με βοήθησε να το δω αυτό. Χάρις στις συμβουλές της, τα φάρμακα μένουν κλειδωμένα στα ντουλάπια για πολύ καιρό. Επιπλέον, εγώ είμαι πλέον πιο ψύχραιμη και αντιμετωπίζω κάποιες καταστάσεις πιο αποτελεσματικά, χωρίς πανικό και κυρίως χωρίς περιττές φαρμακευτικές ουσίες, μόνο με βότανα και σωστή διατροφή.”
— Πέγκυ Βαζαίου, μαμά της Βασιλικής και της Στέλλας
Και ένα 4σέλιδο γράμμα που έγραψε η Χριστίνα, της οποίας ο γιος είχε ταλαιπωρηθεί πάρα μα πάρα πολύ: (το κείμενο είναι απλά το περιεχόμενο του γράμματος)
“Πάντα είχα το δίλημμα για το αν έπρεπε να ακολουθήσω την κλασσική ιατρική ή να εμπιστευτώ εναλλακτικές μεθόδους για τα παιδιά μου, ειδικά όταν έβλεπα ότι η κλασσική ιατρική δεν βελτίωνε το πρόβλημα παρόλο που φόρτωνα τα παιδιά με φάρμακα! Κάποια στιγμή λοιπόν αποφάσισα να ακολουθήσω μια γραμμή ανάμεσα στην κλασσική ιατρική (όπου αυτή χρειαζόταν) και στις εναλλακτικές μεθόδους. Από τότε άλλαξε ο τρόπος που αντιμετώπιζα τις ασθένειες των παιδιών.
Ο γιος μου αντιμετώπιζε από τους πρώτους μήνες της ζωή του επεισόδια λαρυγγίτιδας. Τα επεισόδια αυτά αρχικά αντιμετωπίζονταν με κορτιζόνη αλλά όσο το παιδί μεγάλωνε χειροτέρευαν και γίνονταν απειλητικά για τη ζωή του, αφού τον έπιανε έντονη δύσπνοια. Τουλάχιστον μια φορά το μήνα τρέχαμε πανικόβλητοι στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων με εντονότατη δύσπνοια, που πλέον δεν αντιμετωπιζόταν στο σπίτι με την κορτιζόνη την οποία ο οργανισμός του είχε πλέον συνηθίσει, αλλά χρειαζόταν αδρεναλίνη. Κάθε χρόνο είχαμε πολλές μέρες νοσηλείας. Αυτό είχε επηρεάσει την ψυχολογία του παιδιού και είχε αναστατώσει όλη την οικογένεια. Είχαμε επισκεφτεί όλες τις σχετικές ειδικότητες των ιατρών και είχαμε γίνει οι καλύτεροι πελάτες του φαρμακείου, αφού κάθε μήνα αγοράζαμε χωρίς υπερβολή μια σακούλα εισπνεόμενα και κορτιζόνη.
Το παιδί ζούσε στη γυάλα, αφού από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε καμία δραστηριότητα. Στους εσωτερικούς χώρους θα ήταν ο πρώτος που θα κολλούσε κάποια ίωση και στους εξωτερικούς χώρους αρρώσταινε λόγω της ευαισθησίας του στο κρύο και στον αέρα.
Στα πέντε του χρόνια μια λαρυγγίτιδα που κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή μας έκανε να αναζητήσουμε άλλες μεθόδους θεραπείας. Μετά από δίμηνη νοσηλεία, αρχικά στην ΜΕΘ με όση ταλαιπωρία και αγωνία συνεπάγεται όλο αυτό, πήραμε εξιτήριο με μόνη οδηγία το πως θα χορηγούμε την αδρεναλίνη στο σπίτι και για παρηγοριά τα αποτελέσματα των στατιστικών. Το παιδί θα θεραπευόταν περίπου στα 12 χρόνια του, αφού είχε πάρει άπειρα εισπνεόμενα. Αυτό φυσικά εμάς δεν μας καθησύχαζε γιατί ενώ ήδη έπαιρνε μια σακούλα εισπνεόμενα, είδαμε το παιδί μας να χάνει τις αισθήσεις του και να καταλήγει στη ΜΕΘ από την έντονη δύσπνοια. Αυτή η εικόνα δεν έφευγε από το μυαλό μας και φυσικά τρέμαμε στην ιδέα του αν θα τα κατάφερνε στην επόμενη λαρυγγίτιδα. Ήταν μόνο πέντε χρονών και δεν ξέραμε αν θα φτάναμε στα πολυπόθητα 12 χρόνια του! Ήταν πραγματικά ένας εφιάλτης για εμάς, είχαμε χάσει τον ύπνο μας στο φόβο της λαρυγγίτιδας. Όμως και το παιδί ήταν πολύ φοβισμένο αφού είχε ζήσει την αίσθηση της ασφυξίας.
Τότε ήταν που μπήκε στην ζωή μας η Σουζάνα. Ο ρόλος της ήταν διπλός. Εκτός από τις πολύτιμες ιατρικές συμβουλές της, μας στήριξε και ψυχολογικά βοηθώντας μας να σταθούμε στα πόδια μας και να αντιμετωπίσουμε με την απαραίτητη ψυχραιμία τις κρίσεις λαρυγγίτιδας, οι οποίες με τον καιρό μειώνονταν και σε αριθμό αλλά και σε ένταση.
Το παιδί ακολούθησε ένα πρόγραμμα σωστής αλλά και υγιεινής διατροφής, έκανε βελονισμούς, ομοιοπαθητική, βοτανοθεραπεία και κάθε φορά οι συμβουλές τις Σουζάνας μας εξέπλητταν ευχάριστα με τα αποτελέσματά τους! Εκπληκτικά ήταν τα αποτελέσματα με τις βεντούζες!!! Τις βεντούζες που έριχναν κάποτε οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας και εμείς οι νέες γενιές τις θεωρούσαμε ξεπερασμένες. Πραγματικά σε έντονο βήχα και φλέγματα, που λίγο πολύ όλα τα παιδιά παρουσιάζουν, αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσετε.
Αν και όπως αρχικά είπα ήμουν δύσπιστη σ’ αυτού του είδους τις θεραπείες, δεν δίστασα ποτέ να ακολουθήσω τα όσα μου έλεγε η Σουζάνα, αφού έβλεπα ότι όπου πραγματικά χρειαζόταν δεν απέκλειε και την κλασσική ιατρική. Με τις πολύτιμες συμβουλές της μας έμαθε να αντιμετωπίζουμε το κάθε πρόβλημα με τρόπους απλούς, ακίνδυνους και αποτελεσματικούς. Γίναμε και εμείς μικροί γιατροί για τα παιδιά μας, αφού μάθαμε να αναγνωρίζουμε το κάθε σύμπτωμα και να το προλαβαίνουμε πριν αυτό χειροτερέψει. Αλλά και όταν τα συμπτώματα χειροτέρευαν μάθαμε να αναγνωρίζουμε αν έπρεπε να ανησυχήσουμε ή όχι. Στην ουσία μας έμαθε να παρατηρούμε τα συμπτώματα αλλά και τον τρόπο που αντιδρούν κάθε φορά τα παιδιά μας.
Σ’ ευχαριστούμε πολύ Σουζάνα που πάντα είσαι πρόθυμη να μας βοηθήσεις με τις πολύτιμες γνώσεις σου!"
Με αγάπη και εκτίμηση Χριστίνα”